1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kahvenin bilinmeyen faydası ortaya çıktı! Spor yapanlar dikkat!

Kahvenin bilinmeyen faydası ortaya çıktı! Spor yapanlar dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günde bir fincan kahve yalnızca enerji vermekle kalmıyor, sağlığınıza olan inanılmaz faydaları da beraberinde getiriyor. Kahvenin kas kütlesi üzerindeki etkisi ise sizi çok şaşırtacak. İşte kahvenin faydaları…

Güne daha dinç başlamak isteyenler için kahve, adeta vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak yeni araştırmalar, kahvenin yalnızca enerji vermekle kalmayıp sağlık açısından pek çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Kahve, beyin ve kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileriyle bilinirken, şimdi yeni bir faydası daha gündemde: Kas kütlesini korumaya yardımcı olması.

ABD’de 8 binden fazla yetişkin üzerinde yapılan kapsamlı bir araştırma, günde en az iki fincan kahve içenlerin, hiç içmeyenlere kıyasla daha fazla kas kütlesine sahip olduğunu gösterdi. Özellikle 30 yaş sonrası her on yılda bir kas kütlesinde yüzde 5 oranında bir azalma yaşanırken, kahve içenlerin bu süreci yavaşlatmada avantajlı olduğu görüldü.

KAHVE KASLARI NASIL KORUYOR?

Araştırmalara göre, kahvenin kasları koruma etkisi, vücuttaki otofaji sürecini, yani hücreleri onaran ve yenileyen süreci hızlandırmasından kaynaklanıyor. Bunun yanı sıra, kahvenin sahip olduğu iltihap önleyici özellikler de kas sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip. İltihap, kasların zayıflamasına yol açan bir faktör olarak biliniyor, bu nedenle kahvenin iltihapla savaşması, kasların güçlenmesine ve korunmasına katkı sağlıyor.

SADE KAHVE TÜKETİN

Kahvenin faydalarını en üst düzeye çıkarmak için ise tüketim şekline dikkat etmek gerekiyor. Şeker ve şurup dolu kahvelerden kaçınıp sade kahve tercih edildiğinde, kahvenin tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltma gibi diğer faydaları da ortaya çıkıyor. Günde bir fincan sade kahve ile hem enerji dolu hissedebilir hem de uzun vadede sağlığınızı koruyabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kahvenin bilinmeyen faydası ortaya çıktı! Spor yapanlar dikkat!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin