1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren doğal çözüm: Turşu suyu!

Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren doğal çözüm: Turşu suyu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk algınlığı ve grip salgınlarıyla baş etmenin doğal yollarını arıyorsanız, turşu suyu tam size göre. Boğaz ağrısından öksürüğe, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok faydası bulunan turşu ve turşu suyu, kış sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor. İşte turşu ve turşu suyu hakkında bilmeniz gerekenler:

Kış mevsimi geldiğinde sofralarda sık sık yer alan turşu, lezzeti kadar sağlık açısından da pek çok fayda sağlıyor. Grip salgınlarının arttığı bu dönemde bağışıklığı güçlendirmek isteyenler, doğal bir şifa kaynağı olan turşu ve turşu suyuna yöneliyor. Özellikle boğaz ağrıları, ağız yaraları ve öksürüğe iyi geldiği bilinen turşu suyu, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı oluyor.

ARTAN SALGINLAR BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEYİ ZORUNLU KILIYOR

Son dönemde solunum yolu enfeksiyonları hızla yayılmaya başladı. Bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler, özellikle çocuklar, bu hastalıklardan en çok etkilenenler arasında yer alıyor. Sağlıklı bir kış geçirmek isteyenler ise sofralarının vazgeçilmezi olan turşuya daha fazla önem vermeye başladı. Doğal olarak fermente edilen turşular, vücuda probiyotik desteği sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK: TURŞUNUN PROBİYOTİK GÜCÜ

Turşu, içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde sindirim sistemini dengelemeye yardımcı olur. Fermente edilmiş sebze ve meyvelerden yapılan turşular, bağırsak florasını destekleyerek sindirimi kolaylaştırır ve metabolik atıkların daha hızlı atılmasını sağlar. Bu nedenle kabızlık gibi sorunların giderilmesinde de oldukça etkili bir rol oynar.

TURŞUNUN YAĞ YAKICI ETKİSİ

Turşuda bulunan sirkenin içerdiği asetik asit, vücutta yağ depolanmasını engelleyici bir etki yaratır. Hem düşük kalorili hem de lifli yapısıyla diyet yapanlar için harika bir besin olan turşu, tokluk hissini uzatarak kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle de öne çıkar.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ TURŞULAR

Turşu çeşitleri, kullanılan sebzelerin zengin antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlarından korur. Özellikle sarımsak ve karnabahar turşuları, yüksek flavonoid içeriği ile antioksidan kapasitesini artırır. Farklı sebzelerin turşusunu tüketmek, vücudun ihtiyacı olan çeşitli vitamin, mineral ve antioksidanları sağlamaya yardımcı olur.

EVDE KOLAYCA TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI

Evde turşu kurmak için doğal ve mevsiminde sebzeler seçmek önemlidir. Kullanacağınız sebzeleri iyice yıkayıp, temiz içme suyu ve kaya tuzu kullanarak hazırlık yapmalısınız. Kavanozları sterilize ettikten sonra, sebzelerinizi yerleştirip hazırladığınız turşu suyunu ekleyin. Daha hızlı mayalanması için içerisine nohut veya ekşi maya ekleyebilirsiniz. Serin ve karanlık bir ortamda birkaç hafta bekleterek, lezzetli ve sağlıklı turşunuzu sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

TURŞU TÜKETİRKEN KİMLER DİKKAT ETMELİ?

Her ne kadar turşu düşük kalorili ve sağlıklı bir besin olsa da, yüksek sodyum içeriği nedeniyle aşırı tüketilmesi önerilmez. Özellikle yüksek tansiyon, böbrek hastalığı veya mide sorunları olan kişilerin turşu tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmaları gerekir.

Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren doğal çözüm: Turşu suyu!
Yorum Yap
Bizi Takip Edin