1. Haberler
  2. Blog
  3. Banyonuzun atmosferini değiştirecek 5 fikir

Banyonuzun atmosferini değiştirecek 5 fikir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banyolarda renk, malzeme ve dekor kullanarak daha davetkar ve estetik bir alan yaratabilirsiniz. İşte uzmanların önerileriyle banyonuza stil katmanın yolları:

Banyolar, evde en çok vakit geçirilen odalardan biri olmasına rağmen genellikle dekorasyon sırasında geri planda kalır. Ancak banyolar, güne başlarken ilk ve yatmadan önce son uğradığımız yerler olduğu için dikkatlice tasarlanmalıdır. Peki, banyolarınızı nasıl daha sıcak ve davetkâr hale getirebilirsiniz? Vogue, bu sorunun cevabını uzmanlardan aldı. İşte banyonuzun havasını değiştirecek bazı önemli ipuçları:

1. RENKLERİN GÜCÜ

Banyolarda genellikle nötr renkler tercih edilir, ancak cesur renk seçimleri banyonuza karakter katabilir. Mylands CEO’su Dominic Myland, “Banyoyu, evin diğer odaları gibi ele alın ve sevdiğiniz bir renk kullanın” diyor. Renklerin banyodaki farklı ışık altında nasıl göründüğünü gözlemlemek için önce bir örnek boyama yapabilirsiniz. Toprak tonları sıcak bir hava katarken, nötr tonlarla kontrast oluşturacak ahşap detaylar derinlik sağlar.

2. Kumaşları Katmanlandırın

Banyonuzu daha sıcak ve konforlu hale getirmenin yollarından biri de farklı kumaşlar kullanmaktır. CC Moulton’un kurucusu Gemma Moulton, “Banyo, evde gösterişli hissettirmek istediğim bir odadır” diyor. Kalın, tüylü halılar, dokulu havlular ve şık perdeler, banyonuza yumuşak bir dokunuş katar. Mahremiyet için perdeler kullanmak, hem sert banyoya sıcaklık katacak hem de akustiği yumuşatacaktır.

3. Sanatı Banyonuza Taşıyın

Sanat, banyoya renk ve doku eklemenin etkili yollarından biridir. Partnership Editions kurucusu Georgia Spray, fotoğraflar ve tabloların banyoda kullanılmasıyla ilgili, “Sanat eserleri sizi başka bir dünyaya götürebilir ve banyonuza karakter katabilir” diyor. Doğal ışık kaynağı olmayan banyolar için ideal olan bu sanatsal dokunuşlar, alanı daha canlı kılar. Tabaklar, seramikler ve heykeller de banyoda estetik bir etki yaratabilir.

4. Farklı Malzemeleri Bir Araya Getirin

Banyoda sadece mermer ya da fayans kullanmak zorunda değilsiniz. Ahşap, kumaş ve diğer doğal malzemelerle farklı dokular yaratarak sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz. İç mimar Rachel Chudley, farklı malzemeleri kullanarak banyo tasarımında derinlik yaratmanın önemine dikkat çekiyor. Fayans seçiminde doğal ve geri dönüştürülmüş malzemeleri tercih ederek banyonuza karakter katabilirsiniz.

5. Eski ve Yeni Parçaları Birleştirin

Eski mobilyalar ile yeni tasarımları bir araya getirmek, banyonuzu kişiselleştirmenin harika bir yoludur. Dördüncü nesil antika satıcısı Will Green, yenilenmiş pirinç aksesuarlar ve antika mobilyaların banyoda mükemmel bir denge yaratabileceğini belirtiyor. Antika bir sandalye, hem oturma alanı hem de çamaşır askısı olarak iş görebilir. Eski dönem aynaları ise banyonuza zarafet katmanın bir diğer yoludur.

Banyonuzu daha sıcak ve davetkâr hale getirmek için renklerden kumaşlara, sanattan malzemelere kadar birçok unsuru bir araya getirerek kişisel bir alan yaratabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Banyonuzun atmosferini değiştirecek 5 fikir
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin