Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, bitter çikolatanın içerisindeki flavonoidlerin kalp ve damar sağlığını iyileştirdiği ve felç riskini azalttığı kanıtlandı.
Uzmanlar, bitter çikolatada bulunan bazı güçlü bileşenlerin, yüksek yağlı besinler tüketildikten sonra bile kalp ve damar sağlığını koruyabildiğini keşfetti.
BİTTER ÇİKOLATA STRESİ AZALTIYOR VE BEYNİ KORUYOR
Özellikle stres kaynaklı kalp hasarının önüne geçen bitter çikolata, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmesinin yanı sıra beynin bir kısmına giden kan akışındaki geçici düşüşlerden kaynaklanan istemik ataklara da engel oluyor.
![](https://gibio.com.tr/wp-content/uploads/2025/02/image-31.png)
FLAVONOİDLER HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?
Bitter çikolatanın yanı sıra flavonoid açısından zengin besinler arasında kırmızı pancar, kırmızı lahana, havuç, kayısı, domates, patates, soğan, patlıcan, şeftali ve armut gibi besinler yer alıyor.
![](https://gibio.com.tr/wp-content/uploads/2025/02/image-32.png)
BİTTER ÇİKOLATA NASIL FAYDALAR SUNUYOR?
Bitter çikolatada bulunan antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri nötralize eder ve oksidatif stresin önüne geçer. Oksidatif stresin önlenmemesi kalp hastalığı, diyabet, kanser ve Alzheimer gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir.
Kronik inflamasyon, hücrelere zarar vererek çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Düzenli bitter çikolata tüketimi, vücutta iltihaplanmanın azalmasını sağlar.
![](https://gibio.com.tr/wp-content/uploads/2025/02/image-33.png)
BİTTER ÇİKOLATA CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR
Bitter çikolatanın içeriğindeki flavanoller, cildi güneş hasarına karşı korumada etkilidir. Nemlendirici etkisi bulunan kakao, birçok kozmetik ürününün ham maddesi olarak kullanılır.
![](https://gibio.com.tr/wp-content/uploads/2025/02/image-34.png)
BİTTER ÇİKOLATA ZAYIFLATIR MI?
Bitter çikolatada bulunan epicatechin maddesi, kas hücrelerini uyarır ve egzersizle birlikte tüketildiğinde kilo verme sürecini hızlandırır.