1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Çocuklarınızın okuldaki başarısızlığının nedeni bu olabilir!

Çocuklarınızın okuldaki başarısızlığının nedeni bu olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilerin beslenme rutinleri büyük önem taşırken, az su tüketimi çocuklarda konsantrasyon kaybına ve hatta bilinç kaybına neden olabiliyor. İşte çocuklara su içirmenin yolları…

Milyonlarca öğrenci, yeni eğitim öğretim yılına başladı. Okul saatlerinin uzunluğu nedeniyle öğrencilerin beslenme şekli de büyük önem taşıyor. Yeterli su tüketilmediği takdirde öğrencilerin dikkat dağınıklığı artıyor ve fiziksel aktiviteleri azalıyor. Uzmanlar, çocuklarda su tüketimi için şunları söylüyor:

KAÇ LİTRE SU İÇTİĞİNİN TAKİBİNİ YAPIN

Odatv’de yer alan habere göre, çocukların yaş gruplarına göre en az 2, en fazla da 3 litre su içebileceklerini belirten diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, velilerin teşvikte bulunmaları gerektiğini kaydetti. Çocukların su içme alışkanlığını oyun oynayarak daha kolay kazanabileceklerini belirten Dyt. Neslihan Öztürk Aktepe, “Buzdolabına renkli ‘su içme takip kartonu’ asarak herkesin akşam kaç litre su içtiğini işaretlemesini sağlayabilirsiniz” dedi.

ÇOCUKLARDA DERS BAŞARISINDA AZALMA

Suyun, sağlıklı bir zihin ve vücut gelişiminde oldukça önemli olduğunu söyleyen Dyt. Neslihan Öztürk Aktepe, “Yeterli su tüketimi sağlanmadığında, çocuklarda ders başarısında azalma, konsantrasyon kaybı, uyuklama, metabolizmanın yavaşlaması ve uyku bozukluğu gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca su tüketimi azaldıkça bilinç kaybı, böbrek yetmezliği ve komaya kadar ciddi sağlık sorunları da yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARINIZA ÖRNEK OLUN

Dyt. Neslihan Öztürk Aktepe ayrıca velilere su içme alışkanlığında dikkat edilmesi gereken detayları anlattı. Çocuklara su içmenin önemini göstermek adına sabah ailecek su içilmesi gerektiğini belirten Dyt. Aktepe, suyun ve mineralin öneminin de anlatılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarınızın okuldaki başarısızlığının nedeni bu olabilir!
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin